Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Guli Nangko - kruidig gestoofde nangka/jackfruit

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Guli Nangko (Aceh)
kruidig gestoofde nangka/jackfruit

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 nangka/jackfruit
water
zout
2 kunyit blad
4 asam jawa
12 jeruk purut blaadjes
400 ml kokosmelk
1 serai/sereh/citroengras
olie

Haluskan:
bumbu:
150 gr rode lomboks
18 sjalotjes
9 teentjes knoflook
4 cm kunyit
6 cm jahe
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Schil de nangka en snijd deze in stukjes. Spoel en kneed de nangka met zout zodat deze schoon wordt. Verhit in een pan het water en kook de nangka gaar en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de bumbu bruin. Voeg dan de  kokosmelk, de kunyit, de jeruk purut, de serai en de asam jawa toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg dan de nangka toe en kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Serveer

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024490