kruidig gestoofde nangka/jackfruit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 nangka/jackfruit
water
zout
2 kunyit blad
4 asam jawa
12 jeruk purut blaadjes
400 ml kokosmelk
1 serai/sereh/citroengras
olie
Haluskan:
bumbu:
150 gr rode lomboks
18 sjalotjes
9 teentjes knoflook
4 cm kunyit
6 cm jahe
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Schil de nangka en snijd deze in stukjes. Spoel en kneed de nangka met zout zodat deze schoon wordt. Verhit in een pan het water en kook de nangka gaar en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de bumbu bruin. Voeg dan de kokosmelk, de kunyit, de jeruk purut, de serai en de asam jawa toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg dan de nangka toe en kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Serveer