Gule Reboeng
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml kokosmelk
3 jeruk purut blaadjes
4 sjalotten
1 theel. asem
500 gr. bamboespruiten
2 eetl. olie
200 gr. garnalen
100 gr. peteh bonen
Haluskan:
boemboe:
2,5 cm. gember (jahe/djahé)
2 cm laos
5 teentjes knoflook
2 theel. koenir
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de reboeng fijn en pel de garnalen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe samen met de asem, de reboeng, de jerut purut en de garnalen. Stoof het gerecht voor 15 minuten en voeg dan de petehbonen toe en stoof alles nog voor 2 minuten
1000 ml kokosmelk
3 jeruk purut blaadjes
4 sjalotten
1 theel. asem
500 gr. bamboespruiten
2 eetl. olie
200 gr. garnalen
100 gr. peteh bonen
Haluskan:
boemboe:
2,5 cm. gember (jahe/djahé)
2 cm laos
5 teentjes knoflook
2 theel. koenir
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de reboeng fijn en pel de garnalen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe samen met de asem, de reboeng, de jerut purut en de garnalen. Stoof het gerecht voor 15 minuten en voeg dan de petehbonen toe en stoof alles nog voor 2 minuten