Horenso Rebung Taoco
gekruide spinazie met bamboescheuten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
4 bosjes wilde spinazie/bayam (450 gr)
100 gr bamboescheuten
2 eetl taoco
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
3 rode lomboks
3 groene lomboks
50 gr garnalen
1 theel kecap manis
1/4 theel peper
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de lomboks in reepjes. Hak de garnalen grof. Snijd de bamboo julliene en pluk de spinazie.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de lomboks voor 3 minuten. Voeg de taoco, de garnalen en de bamboe toe en bak het geheel zacht. Dan de spinazie toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de kecap, de peper, de palmsuiker en het water toevoegen en stoof het geheel gaar.