zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Be Celeng Base Manis - varkensvlees in zoetzure sojasaus
- Groene curry paste
- Rempah goreng - gehaktballetjes met kokos
- Timus singkong - Rondo Royal - gefrituurde cassave met chocolade
- Lauk Gadang 2 - rundvlees stoofpotje
- Shui Zhu - Sichuan gekookt rundvlees
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Rujak kuah pindang - mango met vissaus
- Daging Malakka - rundvlees met pinda's
- Ase Daging - gestoofd gekruid rundvlees
Kelia Sumatra - Sumatraanse rundvleeskerrie


Kelia Sumatra
Sumatraanse rundvleeskerrie
Sumatraanse rundvleeskerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr riblappen
3 eetl olie
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 jerut purut blaadjes
10 krieltjes
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
8 teentjes
5 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
2 theel jinten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trassi
3 rode lomboks
8 kemiries
1 eetl ketumbar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3x3cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees snel rondom bruin. Scher het uit de pan en leg het even opzij. Fruit in dezelfde olie de boemboe voor 4 minuten. Dan de kokosmelk en de jerut purut blaadjes toevoegen en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Dan het vlees weer toevoegen en het geheel in 90 minuten gaar stoven. Voeg dan de krieltjes toe en laat het sudderen totdat het geheel gaar en de saus dik is geworden.
ingrediënten:
1000 gr riblappen
3 eetl olie
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 jerut purut blaadjes
10 krieltjes
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
8 teentjes
5 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
2 theel jinten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trassi
3 rode lomboks
8 kemiries
1 eetl ketumbar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3x3cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees snel rondom bruin. Scher het uit de pan en leg het even opzij. Fruit in dezelfde olie de boemboe voor 4 minuten. Dan de kokosmelk en de jerut purut blaadjes toevoegen en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Dan het vlees weer toevoegen en het geheel in 90 minuten gaar stoven. Voeg dan de krieltjes toe en laat het sudderen totdat het geheel gaar en de saus dik is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.