Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kelia Sumatra - Sumatraanse rundvleeskerrie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kelia Sumatra
Sumatraanse rundvleeskerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr riblappen
3 eetl olie
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 jerut purut blaadjes
10 krieltjes

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
8 teentjes
5 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
2 theel jinten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trassi
3 rode lomboks
8 kemiries
1 eetl ketumbar

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3x3cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees snel rondom bruin. Scher het uit de pan en leg het even opzij. Fruit in dezelfde olie de boemboe voor 4 minuten. Dan de kokosmelk en de jerut purut blaadjes toevoegen en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Dan het vlees weer toevoegen en het geheel in 90 minuten gaar stoven. Voeg dan de krieltjes toe en laat het sudderen totdat het geheel gaar en de saus dik is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 225 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42256883