Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Kelia Sumatra - Sumatraanse rundvleeskerrie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kelia Sumatra
Sumatraanse rundvleeskerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr riblappen
3 eetl olie
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 jerut purut blaadjes
10 krieltjes

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
8 teentjes
5 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
2 theel jinten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trassi
3 rode lomboks
8 kemiries
1 eetl ketumbar

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3x3cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees snel rondom bruin. Scher het uit de pan en leg het even opzij. Fruit in dezelfde olie de boemboe voor 4 minuten. Dan de kokosmelk en de jerut purut blaadjes toevoegen en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Dan het vlees weer toevoegen en het geheel in 90 minuten gaar stoven. Voeg dan de krieltjes toe en laat het sudderen totdat het geheel gaar en de saus dik is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41454477