Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 21 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Kelia Sumatera - Sumatraanse rundvleeskerrie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kelia Sumatera
Sumatraanse rundvleeskerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kilo riblappen
3 eetl olie
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 djeruk purutblaadjes
3 rode lomboks (spaanse pepers)
8 kemiri-noten
10 nieuwe aardappeltjes

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
9 teentjes knoflook
4,5 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel (citroengras)
1 eetl ketoembar
2 theel djinten
3/4 theel koenjit
1 theel trassi oedang

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin het vlees aan. Voeg dan de boemboe toe en bak alles 5 minuten. De kokosmelk en de djeruk purutblaadjes toevoegen en het geheel 5 minuten zachtjes stoven. Intussen de lomboks ontpitten en fijnsnijden en de kimirienoten fijnstampen. De loboks en de kemiries toevoegen aan het vleesmengsel. Het vlees 1,5 uur zachtjes stoven eventueel wat kokosmelk of water toevoegen. Dan de aardappeltjes toevoegen en mee laten garen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 178 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41465201