Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Kelia Sumatera - Sumatraanse rundvleeskerrie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kelia Sumatera
Sumatraanse rundvleeskerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kilo riblappen
3 eetl olie
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 djeruk purutblaadjes
3 rode lomboks (spaanse pepers)
8 kemiri-noten
10 nieuwe aardappeltjes

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
9 teentjes knoflook
4,5 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel (citroengras)
1 eetl ketoembar
2 theel djinten
3/4 theel koenjit
1 theel trassi oedang

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin het vlees aan. Voeg dan de boemboe toe en bak alles 5 minuten. De kokosmelk en de djeruk purutblaadjes toevoegen en het geheel 5 minuten zachtjes stoven. Intussen de lomboks ontpitten en fijnsnijden en de kimirienoten fijnstampen. De loboks en de kemiries toevoegen aan het vleesmengsel. Het vlees 1,5 uur zachtjes stoven eventueel wat kokosmelk of water toevoegen. Dan de aardappeltjes toevoegen en mee laten garen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 172 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42438509