banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 5 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 6 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 7 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Kelia Sumatera - Sumatraanse rundvleeskerrie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kelia Sumatera
Sumatraanse rundvleeskerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kilo riblappen
3 eetl olie
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 djeruk purutblaadjes
3 rode lomboks (spaanse pepers)
8 kemiri-noten
10 nieuwe aardappeltjes

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
9 teentjes knoflook
4,5 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel (citroengras)
1 eetl ketoembar
2 theel djinten
3/4 theel koenjit
1 theel trassi oedang

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin het vlees aan. Voeg dan de boemboe toe en bak alles 5 minuten. De kokosmelk en de djeruk purutblaadjes toevoegen en het geheel 5 minuten zachtjes stoven. Intussen de lomboks ontpitten en fijnsnijden en de kimirienoten fijnstampen. De loboks en de kemiries toevoegen aan het vleesmengsel. Het vlees 1,5 uur zachtjes stoven eventueel wat kokosmelk of water toevoegen. Dan de aardappeltjes toevoegen en mee laten garen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 135 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37397691