Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Kentang Garu

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kentang Garu

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlappen
4 aardappels
75 ml olie
500 ml olie om te frituren
4 sjalotten
3 salam blaadjes
4 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
3 rode lomboks
5 cm laos, gekneusd
2 eetl. ketcap manis
1 theel. trassi
1/2 eetl. asem
2 theel. suiker
150 ml water
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en de lomboks in ringetjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees lichtbruin. Voeg dan de sjlotten en de knoflook toe en bak deze voor 3 minuten mee. Dan de lomboks, de sereh, de salam, de laos, de trassi, het zout en de suiker toevoegen en dit voor 2 minuten meebakken. Dan de kecap en de asem toevoegen met het water. Het geheel 45 minuten laten sudderen. Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes. Verhit de olie in een koekepan en bak de aardappel goudbruin. Laat deze uitlekken en voeg deze dan bij het gare vlees toe. Voor het serveren de salam, de laos en de sereh verwijderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 40 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411074