Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlappen
4 aardappels
75 ml olie
500 ml olie om te frituren
4 sjalotten
3 salam blaadjes
4 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
3 rode lomboks
5 cm laos, gekneusd
2 eetl. ketcap manis
1 theel. trassi
1/2 eetl. asem
2 theel. suiker
150 ml water
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en de lomboks in ringetjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees lichtbruin. Voeg dan de sjlotten en de knoflook toe en bak deze voor 3 minuten mee. Dan de lomboks, de sereh, de salam, de laos, de trassi, het zout en de suiker toevoegen en dit voor 2 minuten meebakken. Dan de kecap en de asem toevoegen met het water. Het geheel 45 minuten laten sudderen. Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes. Verhit de olie in een koekepan en bak de aardappel goudbruin. Laat deze uitlekken en voeg deze dan bij het gare vlees toe. Voor het serveren de salam, de laos en de sereh verwijderen.