Ihutilinanga
gebakken aubergine met pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr aubergine
4 rode lomboks
2 eetl rode peper vlokken
5 sjalotjes
2 tomaten
200 ml dikke kokosmelk (kental)
2 eieren
1 theel zout
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubegine in plakken van 6 cm lengte. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Hak de tomaten fijn. Wrijf of maal de lomboks fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de aubergine voor 5 minuten totdat deze bruin zijn geworden en zet apart.
Voeg dan aan de olie de sjalotjes en de lomboks toe en bak deze voor 4 minuten. Dan de rode peper vlokken en de tomaten toevoegen en bak deze zacht. Klop het ei op en meng dit er al roerend door en bak het als een roerei. Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en breng op laag vuur al roerend aan de kook.
Giet de saus over de gebakken aubergine en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Cap Cay Caruban - gemengde gestoofde groenten met kip en garnalen
- Phad Phet Neua - rundvlees reepjes in rode curry saus
- Telur Kecap Cabai Kering - eieren in kecapsaus met gedroogde peper
- Ayam Goreng Mbok Berek - Gefrituurde gestoofde kip
- Daging Masak Madu - gebakken reepjes rundvlees met honing
- Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees
- Qīng Jiāo Niú Ròu - 青椒牛肉 - roerbak van rundvlees met paprika
- Babi Kecap Bali
- Sayur Gori - gekruide gestoofde nangka met rundvlees
- Tumis Sawi Putih - roerbak van Chinese kool
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...