Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Gemberkip met Wolkenoor

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gemberkip met Wolkenoor
kip met paddestoelen.
ingrediënten
10 gram gedroogde wolkenoor (paddestoel)
1 eetlepel Golden Mountainsaus
1 eetlepel olie
5 tenen knoflook, gehakt
7 cm verse gemberwortel, in reepjes (djahe/jahe)
500 gram kipfilet, in reepjes of blokjes gesneden
5 lente uitjes, gehakt
1 eetlepel vissaus
2 theelepel bruine suiker of gula djawa
halve rode paprika, in smalle reepjes
15 gram verse korianderblaadjes
25 gram verse Thaise Basilicum, fijngehakt

bereiding
Giet in een kommetje heet water op de wolkenoor en laat ze 15 minuten weken. Laat uitlekken en hak/snijd de paddestoelen grof. Verhit de olie in een wok/wadjan, voeg knoflook en gember toe en bak alles voor ongeveer 1 minuut. Doe de kip in de pan erbij en bak de kip op hoog vuur. Voeg dan de lente ui en de Goldenmountainsaus toe. Roerbak alles voor 1 minuut. Voeg dan de vissaus, suiker en wolkenoor toe. Roer alles goed door. Serveer direct. Garneren met basilicum, koriander en paprikareepjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 227 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275837