Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Rabeg - stoofpotje van geitenvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rabeg
stoofpotje van geitenvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr darmen van geit
200 gr geiten ribbetjes
100 gr geiten lever
2500 ml water
6 cm jahe, gerapst
3 sereh
5 jeruk purut blaadjes
2 eetl kecap manis
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
2 cm jahe
2 rode lomboks
1 tomaat
2 theel zout
1 theel peper
2 theel palmsuiker
6 kruidnagels
2 cm kaneel
1/2 theel nootmuskaat
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Maar de darmen schoon en vlecht deze samen. Snijd de ribbetjes in stukken en de lever in plakjes. Rasp de jahe. Snijd voor de bumbu de sjalotjes en de jahe in dunne plakjes en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de lomboks fijn.
Verhit in een pan 1500 ml water en kook daarin de darmen, de ribbetjes en de lever samen met de jahe, de sereh en de jeruk purut totdat het gaar is. Giet het water af.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes, de jahe en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de lever en de darmen toe en bak deze rondom bruin. Dan de tomaat, het zout, de peper, de palmsuiker, de kaneel, de kruidnagels en de nootmuskaat toevoegen gevolgd door het water en laat dit zachtjes sudderen totdat het vocht is opgenomen. Meng dan de kecap erdoor en bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 201 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906569