Rabeg
stoofpotje van geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr darmen van geit
200 gr geiten ribbetjes
100 gr geiten lever
2500 ml water
6 cm jahe, gerapst
3 sereh
5 jeruk purut blaadjes
2 eetl kecap manis
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
2 cm jahe
2 rode lomboks
1 tomaat
2 theel zout
1 theel peper
2 theel palmsuiker
6 kruidnagels
2 cm kaneel
1/2 theel nootmuskaat
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Maar de darmen schoon en vlecht deze samen. Snijd de ribbetjes in stukken en de lever in plakjes. Rasp de jahe. Snijd voor de bumbu de sjalotjes en de jahe in dunne plakjes en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de lomboks fijn.
Verhit in een pan 1500 ml water en kook daarin de darmen, de ribbetjes en de lever samen met de jahe, de sereh en de jeruk purut totdat het gaar is. Giet het water af.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes, de jahe en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de lever en de darmen toe en bak deze rondom bruin. Dan de tomaat, het zout, de peper, de palmsuiker, de kaneel, de kruidnagels en de nootmuskaat toevoegen gevolgd door het water en laat dit zachtjes sudderen totdat het vocht is opgenomen. Meng dan de kecap erdoor en bestrooi het met de bawang goreng en serveer.