zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Onde-onde
- Frikadel Goreng- gehaktballetjes
- Sate Lilit Sampi - balinese sate van rundergehakt
- Gulai Telor Bebek - gepocheerde eieren in saus
- Bandeng Bumbu Cabai Rawit - gebakken vis in pittige saus
- Malbi - Gestoofd geitenvlees
- Sambal kemiri 1 - Sambal met kemirinootjes
- Khao Mok Kai - kipbyriani
- Dadar jawa pedis betul - Javaanse omelet
- Sambal Lado Hijau 1 - Sambal van groene lomboks
Rabeg - stoofpotje van geitenvlees


Rabeg
stoofpotje van geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr darmen van geit
200 gr geiten ribbetjes
100 gr geiten lever
2500 ml water
6 cm jahe, gerapst
3 sereh
5 jeruk purut blaadjes
2 eetl kecap manis
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
2 cm jahe
2 rode lomboks
1 tomaat
2 theel zout
1 theel peper
2 theel palmsuiker
6 kruidnagels
2 cm kaneel
1/2 theel nootmuskaat
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Maar de darmen schoon en vlecht deze samen. Snijd de ribbetjes in stukken en de lever in plakjes. Rasp de jahe. Snijd voor de bumbu de sjalotjes en de jahe in dunne plakjes en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de lomboks fijn.
Verhit in een pan 1500 ml water en kook daarin de darmen, de ribbetjes en de lever samen met de jahe, de sereh en de jeruk purut totdat het gaar is. Giet het water af.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes, de jahe en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de lever en de darmen toe en bak deze rondom bruin. Dan de tomaat, het zout, de peper, de palmsuiker, de kaneel, de kruidnagels en de nootmuskaat toevoegen gevolgd door het water en laat dit zachtjes sudderen totdat het vocht is opgenomen. Meng dan de kecap erdoor en bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.