Rayuan Pulau Kelapa
Lamskebabs met kokos
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr lams filet
100 gr geraspte kokos
sate stokjes
Bahan-bahan marinade:
Ingrediënten marinade:
3 teentjes knoflook
2 jeruk purut blaadjes
250 ml santen
1 cm kunyit
½ theel ketumbar
1 theel jinten
½ theel zout
1 theel pepper
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de knoflook en de jeruk purut blaadjes fijn. Wrijf of maal de kunyit fijn. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng het door de marinade en laat dit 45 minuten intrekken. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze voor 5 minuten boven een houtskool vuurtje. Meng de overgebleven marinade door de geraspte kokos. Rol het geroosterde vlees door het mengsel en rooster het vervolgens nog voor 2 minuten langzaam boven het houtskoolvuurtje totdat de kokos goudbruin wordt en het vlees gaar is geworden.