zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Babi masak asam - Gekruid varkensvlees met tamarinde
- Sayur Gudek - sajoer van koolraap
- Pisang goreng - gebakken banaan
- Sop Sapi Kacang Merah - Rundvlees soep met rode bonen
- Tahu Bakso
- Tum Bebek - gekruid en gestoomd eendengehakt
- Kimchi van komkommer
- rode currypasta
- Sup Daging Asam Pedas - pittige zurige vlees soep
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
Rendang kambing - gekruid geitenvlees


Rendang kambing
gekruid geitenvlees
gekruid geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr geitenvlees
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 jeruk purutblaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
3 kemirinootjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
14 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de boemboe en de overige ingrediënten. Kook dit totdat de olie bovenkomt drijven en voeg dan het vlees toe. Stoof het vlees in 90 minuten gaar. De saus moet dan droog en donker zijn.
ingrediënten:
950 gr geitenvlees
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 jeruk purutblaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
3 kemirinootjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
14 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de boemboe en de overige ingrediënten. Kook dit totdat de olie bovenkomt drijven en voeg dan het vlees toe. Stoof het vlees in 90 minuten gaar. De saus moet dan droog en donker zijn.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.