logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Rica Rica Kambing
gestoofd lamvlees in rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees / geit (dij)
2000 ml water
3 cm jahe
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
1 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
5 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
17 rode lomboks
4 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm kunyit
2 theel zout
1/2 theel trasi

Taburang:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de jahe en de salam en kook het vlees zacht. Schep het vlees uit de pan en zet apart. Bewaar 500ml bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het asamwater, de kecap en de palmsuiker toe en meng. Dan het vlees toevoegen en meng goed. Voeg de bouillon toe en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt. Strooi de bawang goreng er over en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 48 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154257