banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 15 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 26 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Satai Buntel Daging Kambing
sate van lamsvlees met sambal kecap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr lamsvlees of geit
2 eetl kecap manis
olie
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1 eetl ketumbar
2 cm jahe
1 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Sambal kecap:
5 eetl kecap manis
8 rode rawits
2 groene tomaten
1 limoen, sap

Cara membuat:
bereiding:
Hak het vlees fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Meng dit met het vlees en verdel het in 10 porties. Vorm hiervan ovale wat platte ballen.
Verhit in een pan de olie en bak de ballen bruin. Rijg de ballen aan de stokjes en bak deze verder gaar terwijl deze regelmatig worden besprenkelt met de kecap. Serveer de satai met de sambal kecap.

sambal kecap:
Snijd de rawits in dunne plakjes en de tomaten in stukjes. Meng alle ingrediënten daarna goed door elkaar.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 161 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36500405