zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Tumis Kecipir Kacang Panjang - gestoofde gekruide boontjes
- Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend
- Iga Sapi Goyang Lidah - gekruide geroosterde spareribs
- Ansjovis bouillon 1 - eenvoudig
- Sambal Ini koro - Sambal met lente-uitjes
- Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Ayam Bumbu Rujak - kip in pittige, zoetzure saus
Satai Buntel Daging Kambing - sate van lamsvlees met sambal kecap


Satai Buntel Daging Kambing
sate van lamsvlees met sambal kecap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr lamsvlees of geit
2 eetl kecap manis
olie
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1 eetl ketumbar
2 cm jahe
1 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Sambal kecap:
5 eetl kecap manis
8 rode rawits
2 groene tomaten
1 limoen, sap
Cara membuat:
bereiding:
Hak het vlees fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Meng dit met het vlees en verdel het in 10 porties. Vorm hiervan ovale wat platte ballen.
Verhit in een pan de olie en bak de ballen bruin. Rijg de ballen aan de stokjes en bak deze verder gaar terwijl deze regelmatig worden besprenkelt met de kecap. Serveer de satai met de sambal kecap.
sambal kecap:
Snijd de rawits in dunne plakjes en de tomaten in stukjes. Meng alle ingrediënten daarna goed door elkaar.
sate van lamsvlees met sambal kecap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr lamsvlees of geit
2 eetl kecap manis
olie
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1 eetl ketumbar
2 cm jahe
1 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Sambal kecap:
5 eetl kecap manis
8 rode rawits
2 groene tomaten
1 limoen, sap
Cara membuat:
bereiding:
Hak het vlees fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Meng dit met het vlees en verdel het in 10 porties. Vorm hiervan ovale wat platte ballen.
Verhit in een pan de olie en bak de ballen bruin. Rijg de ballen aan de stokjes en bak deze verder gaar terwijl deze regelmatig worden besprenkelt met de kecap. Serveer de satai met de sambal kecap.
sambal kecap:
Snijd de rawits in dunne plakjes en de tomaten in stukjes. Meng alle ingrediënten daarna goed door elkaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.