sate van lamsvlees met sambal kecap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr lamsvlees of geit
2 eetl kecap manis
olie
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1 eetl ketumbar
2 cm jahe
1 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Sambal kecap:
5 eetl kecap manis
8 rode rawits
2 groene tomaten
1 limoen, sap
Cara membuat:
bereiding:
Hak het vlees fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Meng dit met het vlees en verdel het in 10 porties. Vorm hiervan ovale wat platte ballen.
Verhit in een pan de olie en bak de ballen bruin. Rijg de ballen aan de stokjes en bak deze verder gaar terwijl deze regelmatig worden besprenkelt met de kecap. Serveer de satai met de sambal kecap.
sambal kecap:
Snijd de rawits in dunne plakjes en de tomaten in stukjes. Meng alle ingrediënten daarna goed door elkaar.