Otak-Otak Sotong
gekruid gekookte inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr inktvis
3 teentjes knoflook
1 theel kerrie
1 ei
100 ml kokosmelk
25 gr sago bloem
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 lente-ui
bananenblad
olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Hak de inktvis en de knoflook fijn. Snijd de lente-ui fijn. Meng de inktvis, de knoflook, de kerrie, het ei, het zout, de peper, de palmsuiker en de kokosmelk tot een glad mengsel. Meng dan de sago en de lente-ui er goed door.
Bestrijk de bananenbladeren met wat olie en schep het mengsel op het bananenblad en rol op. Zet het vast met biteng.
Verhit in een pan water en kook het pakketjes daarin gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Tempe Kemangi - roerbak van tempe met kemangi
- zoetzure soep met cellofaan mie - 酸辣粉
- Buntut Asam Padeh - ossenstaart in een frisse pittige saus
- Tumis Sayur Buncis Jagung - pittige roerbak van sperziebonen en mais
- Sate ayam madura - kipsate geroosterd in pittige pindasaus
- Babi Bumbu Cin
- Tumis Terong Hijau Pedas - pittige roerbak van aubergine
- Lawar Celing - varkensgehakt met sambal mbe
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Malbi Palembang - gestoofd gekruid rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...