Telur Masak Santan
pittige eieren gestoofd in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eendeneieren, gekookt
2 salam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
2 cm jahe
1 cm laos
3 rode lomboks
3 groene lomboks
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
700 ml kokosmelk
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
5 rode lomboks
2 rode rawits
1 cm kunyit
2 cm kencur
1 theel ketumbar
Cara menbuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dikke ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de laos, de sereh en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de eieren, het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en meng goed. Kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pantolo duku tedong - Gestoofde runderhaas
- Soun goreng ayam Jamur - gebakken soun met kip en shiitake
- Dendeng goreng manis - zoet gebakken rundvlees
- Daging Pedas - Pittig rundvlees
- Daging Campur Pedis - pittig rundvlees met bamboe en mais
- Tim Telur Labu Kuning - gekruide eieren met pompoen
- Daging Belacan - pittige vleessoep
- Gulai Singkong - cassave in een pittige kokosbouillon
- Pesan be pasih - Gegrilde vis in bananenblad
- Daging Masak Kecap - rundvlees in een kecapsaus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...