Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sayur Gurih - Sajoer van maïs met garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Gurih
Sajoer van maïs met garnalen
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
3 maïskolven
100 gr katuk blad (Sauropus androgynus)
125 gr garnalen
1 rode lombok
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak

Haluskan:
Boemboe:
3 sjalotten
2 teentje knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Bereiding:
Pel eerst de garnalen en bewaar de schillen en de kopjes. Voeg deze schillen en de kopjes toe aan de ingrediënten voor de boemboe en wrijf of maal deze fijn tot een pasta. Snijd de lombok in dunne reepjes en de mais van de korrels.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar de garnalen, de boemboe en de mais aan toe en kook dit voor 5 minuten. Vervolgens het zout, de lombok en het katuk blad aan toevoegen en het geheel nog 6-8 minuten zachtjes laten stoven totdat het gaar is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117497