zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Gore Gore Daging - gekruid rundvlees met zoete aardappel
- Rujak petis
- Siomay - gestoomde gehakt/gernalen balletjes
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Iga Masak Keluak - gestoofde gekruide spareribs
- Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Acar Kuning Bandang Pedas - vis in pittige gele saus
Sayur Gurih - Sajoer van maïs met garnalen


Sayur Gurih
Sajoer van maïs met garnalen
Sajoer van maïs met garnalen
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
3 maïskolven
100 gr katuk blad (Sauropus androgynus)
125 gr garnalen
1 rode lombok
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
3 sjalotten
2 teentje knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Pel eerst de garnalen en bewaar de schillen en de kopjes. Voeg deze schillen en de kopjes toe aan de ingrediënten voor de boemboe en wrijf of maal deze fijn tot een pasta. Snijd de lombok in dunne reepjes en de mais van de korrels.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar de garnalen, de boemboe en de mais aan toe en kook dit voor 5 minuten. Vervolgens het zout, de lombok en het katuk blad aan toevoegen en het geheel nog 6-8 minuten zachtjes laten stoven totdat het gaar is geworden.
Ingrediënten:
3 maïskolven
100 gr katuk blad (Sauropus androgynus)
125 gr garnalen
1 rode lombok
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
3 sjalotten
2 teentje knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Pel eerst de garnalen en bewaar de schillen en de kopjes. Voeg deze schillen en de kopjes toe aan de ingrediënten voor de boemboe en wrijf of maal deze fijn tot een pasta. Snijd de lombok in dunne reepjes en de mais van de korrels.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar de garnalen, de boemboe en de mais aan toe en kook dit voor 5 minuten. Vervolgens het zout, de lombok en het katuk blad aan toevoegen en het geheel nog 6-8 minuten zachtjes laten stoven totdat het gaar is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.