Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sayur Gurih - Sajoer van maïs met garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Gurih
Sajoer van maïs met garnalen
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
3 maïskolven
100 gr katuk blad (Sauropus androgynus)
125 gr garnalen
1 rode lombok
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak

Haluskan:
Boemboe:
3 sjalotten
2 teentje knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Bereiding:
Pel eerst de garnalen en bewaar de schillen en de kopjes. Voeg deze schillen en de kopjes toe aan de ingrediënten voor de boemboe en wrijf of maal deze fijn tot een pasta. Snijd de lombok in dunne reepjes en de mais van de korrels.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar de garnalen, de boemboe en de mais aan toe en kook dit voor 5 minuten. Vervolgens het zout, de lombok en het katuk blad aan toevoegen en het geheel nog 6-8 minuten zachtjes laten stoven totdat het gaar is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017735