banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sayur Gule Buncis - spare ribs met bonen in een zachte gele saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur Gule Buncis
spare ribs met bonen in een zachte gele saus

Bahan-bahan;

ingrediënten:
750 gr spare ribs / krabbetjes
500 gr kouseband
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl rijstemeel
4 teentjes knoflook
4 sjalotten
2 theel jinten
1 theel ketumbar
3 cm kunyit
2 salam blaadjes
1 serehstengel
750 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes. snijd de sjalotten den de knoflook in dunne plakjes. Wrijf of maal de jinten, de ketumbar en de ketumbar fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de spare ribs toe en laat deze zachtjes voor 5 minuten koken. Schep de spar ribs eruit en laat deze uitlekken. Voeg dan de kouseband toe en laat dit 4 minuten zachtjes koken en schep ook deze uit de pan.
Verhit in een wok de helft van de santen en voeg daar de salam, de sereh, de knoflook, de sjalotten, de bumbu en de spare ribs toe en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen. Voeg dan de kouseband en de overige santen toe en laat het geheel zachtjes  gaar sudderen. Eventueel een beetje bouillon toevoegen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39552002