logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur Gule Buncis
spare ribs met bonen in een zachte gele saus

Bahan-bahan;

ingrediënten:
750 gr spare ribs / krabbetjes
500 gr kouseband
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl rijstemeel
4 teentjes knoflook
4 sjalotten
2 theel jinten
1 theel ketumbar
3 cm kunyit
2 salam blaadjes
1 serehstengel
750 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes. snijd de sjalotten den de knoflook in dunne plakjes. Wrijf of maal de jinten, de ketumbar en de ketumbar fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de spare ribs toe en laat deze zachtjes voor 5 minuten koken. Schep de spar ribs eruit en laat deze uitlekken. Voeg dan de kouseband toe en laat dit 4 minuten zachtjes koken en schep ook deze uit de pan.
Verhit in een wok de helft van de santen en voeg daar de salam, de sereh, de knoflook, de sjalotten, de bumbu en de spare ribs toe en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen. Voeg dan de kouseband en de overige santen toe en laat het geheel zachtjes  gaar sudderen. Eventueel een beetje bouillon toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 35 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160849