banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Daging Kuah Kacang - rundvlees in een pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Daging Kuah Kacang
rundvlees in een pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (schenkel)
150 gr pinda's, gebakken en gepureerd
1500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 rode lomboks
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
7 rode lomboks
3 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten, Voeg dan het vlees toe en bak het totdat het vlees van kleur verandert.
Voeg dan de pinda;s toe en meng goed. Dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng het aan de kook. Kook het verder op laag vuur totdat de saus is ingedikt.
Meng dan de lomboks erdoor en kook al roerend totdat deze zacht zijn geworden. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39656979