rundvlees in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (schenkel)
150 gr pinda's, gebakken en gepureerd
1500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 rode lomboks
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
7 rode lomboks
3 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten, Voeg dan het vlees toe en bak het totdat het vlees van kleur verandert.
Voeg dan de pinda;s toe en meng goed. Dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng het aan de kook. Kook het verder op laag vuur totdat de saus is ingedikt.
Meng dan de lomboks erdoor en kook al roerend totdat deze zacht zijn geworden. Serveer.