Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Gule Itik

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gule Itik
gestoofde eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 serehstengel
5 jeruk purut blaadjes
3 theel. asem
zout naar smaak
500 ml water
75 ml olie

Haluskan:
boemboe:
9 sjalotjes
5 groene lomboks
4 groene rawits
3 cm laos
3 cm kunyit (kurkuma)
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
10 kemirinootjes
1/2 theel witte peper

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de eend in stukken. Pof eerst de kemirinoten en wrijf of maal deze samen met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de sereh en de jerut purut blaadjes voor 3 minuten. Voeg dan de eend en het water toe en stoof dit voor 30-40 minuten. Dan de asem toevoegen en nog 5 minuten laten stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 177 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420792