Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Gulai Welie - in kokosmelk gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Welie
in kokosmelk gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
100 gr geraspte kokos
200 ml dikke kokosmelk (kental)
800 ml dunne kokosmelk (encer)
2 eetl asamwater
2 theel zout

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 serai/sereh/citroengras

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Rooster de kokos droog in een pan en wrijf of maal het daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de kip, de geroosterde kokos en de bumbu en breng aan de kook. Dan het asamwater, het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 157 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42084012