Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gule itik - eend in een pittige en kruidige kokossaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gule itik
eend in een pittige en kruidige kokossaus
Bahan-bahan:
ingregiënten:
1 eend van 2 kg, schoongemaakt
zout naar smaak
2 limoenen
10 uien, in dunne ringen
1/4 gerapste kokosnoot, zonder olie gebakken en gemalen
900 ml dikke kokosmelk (santen asli)
150 ml slaolie
1500 ml dunne kokosmelk (santen cair)

Haluskan:
boemboe:
11 rode lomboks (Spaanse pepers)
20 witte peperkorrels
5 cm gember
5 cm laos
3 kruidnagelen
1 volle theel ketoembar
2 blaadjes foelie
1/2 theel anijszaad
snufje venkel
0,5 cm kaneel
snufje nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Gril de eend totdat het vet uit het vel loopt. Snijd vervolgens de eend in stukjes van 5x8cm.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een paste en meng daar het limoensap doorheen. Wrijf met dit gevormde mengsel de stukken eend in.
Voeg dan aan de eendenstukjes de uien, de kokos en de dikke kokosmelk toe. Verhit vervolgens de olie op een middelhoog vuur en leg dan het eendemengsel in de olie en doe het deksel op de pan.
Laat de eend zachtjes koken tot bijna al het vocht verdampt is. Meng dan de dunne kokosmelk door de massa. Stoof het gerecht tot de eend heel zacht en de saus gebonden is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 194 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015906