banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 18 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 29 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule itik
eend in een pittige en kruidige kokossaus
Bahan-bahan:
ingregiënten:
1 eend van 2 kg, schoongemaakt
zout naar smaak
2 limoenen
10 uien, in dunne ringen
1/4 gerapste kokosnoot, zonder olie gebakken en gemalen
900 ml dikke kokosmelk (santen asli)
150 ml slaolie
1500 ml dunne kokosmelk (santen cair)

Haluskan:
boemboe:
11 rode lomboks (Spaanse pepers)
20 witte peperkorrels
5 cm gember
5 cm laos
3 kruidnagelen
1 volle theel ketoembar
2 blaadjes foelie
1/2 theel anijszaad
snufje venkel
0,5 cm kaneel
snufje nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Gril de eend totdat het vet uit het vel loopt. Snijd vervolgens de eend in stukjes van 5x8cm.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een paste en meng daar het limoensap doorheen. Wrijf met dit gevormde mengsel de stukken eend in.
Voeg dan aan de eendenstukjes de uien, de kokos en de dikke kokosmelk toe. Verhit vervolgens de olie op een middelhoog vuur en leg dan het eendemengsel in de olie en doe het deksel op de pan.
Laat de eend zachtjes koken tot bijna al het vocht verdampt is. Meng dan de dunne kokosmelk door de massa. Stoof het gerecht tot de eend heel zacht en de saus gebonden is.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36518031