banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 days ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 11 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Gule itik - eend in een pittige en kruidige kokossaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule itik
eend in een pittige en kruidige kokossaus
Bahan-bahan:
ingregiënten:
1 eend van 2 kg, schoongemaakt
zout naar smaak
2 limoenen
10 uien, in dunne ringen
1/4 gerapste kokosnoot, zonder olie gebakken en gemalen
900 ml dikke kokosmelk (santen asli)
150 ml slaolie
1500 ml dunne kokosmelk (santen cair)

Haluskan:
boemboe:
11 rode lomboks (Spaanse pepers)
20 witte peperkorrels
5 cm gember
5 cm laos
3 kruidnagelen
1 volle theel ketoembar
2 blaadjes foelie
1/2 theel anijszaad
snufje venkel
0,5 cm kaneel
snufje nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Gril de eend totdat het vet uit het vel loopt. Snijd vervolgens de eend in stukjes van 5x8cm.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een paste en meng daar het limoensap doorheen. Wrijf met dit gevormde mengsel de stukken eend in.
Voeg dan aan de eendenstukjes de uien, de kokos en de dikke kokosmelk toe. Verhit vervolgens de olie op een middelhoog vuur en leg dan het eendemengsel in de olie en doe het deksel op de pan.
Laat de eend zachtjes koken tot bijna al het vocht verdampt is. Meng dan de dunne kokosmelk door de massa. Stoof het gerecht tot de eend heel zacht en de saus gebonden is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 141 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38189273