logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gule Itik 2
Gestoofde eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend (1500 gr)
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl olie
5 jeruk perutblaadjes
500 ml water
3 asam kandis
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
13 kemirinoten
1/2 eetl. witte peper
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
7 groene lomboks
7 groene rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
6 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en de jerk purut voor 3 minuten. Dan de eend toevoegen en het geheel nog 5 minuten bakken. Vervolgens het water toevoegen en dit alles nog 1 uur zachtjes stoven. Dan het zout en de asem kandis toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten sudderen. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 67 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154341