Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Panggang - geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Panggang
geroosterde kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
5 eetl citroensap
3 eetl ketjap manis
4 eetlepels olie
water

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
2 rode lomboks
3 rode rawits
4 teentjes knoflook
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dit met de olie, het limoensap en de ketjap tot een marinade. Snijd de kip overlangs in 2 stukken en wrijf deze stukken met de marinade in en laat dit 30 minuten intrekken. Rooster de kip vervolgens boven een houtkoolvuurtje in 60 minuten gaar. Regelmatig bedruipen met de marinade. Verhit in een wok/wadjan de overgebleven marinade en meng dit met water tot een saus. Serveer deze saus bij de kip.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 230 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930682