logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Gagape
gekruide gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl bawang goreng
500 ml kokosmelk
1 limoen, sap
2 serai/sereh/citroengras
1 cm lengkuas/laos
3 salam blaadjes
1/2 kokosnoot, geraspt en geroosterd
1 eetl zout

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
7 sjalotjes
1 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maaml de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en wrijf de kokos ook fijn.
Meng de kip met het limoensap en de bumbu en laat dit tenminste 20 minuten staan. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de serai, de laos, de salam en het zout en breng aan de kook. Dan de kip met kruiden en de kokos toevoegen en kook de kip zachtjes gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 158 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151512