Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Gagape
gekruide gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl bawang goreng
500 ml kokosmelk
1 limoen, sap
2 serai/sereh/citroengras
1 cm lengkuas/laos
3 salam blaadjes
1/2 kokosnoot, geraspt en geroosterd
1 eetl zout

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
7 sjalotjes
1 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maaml de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en wrijf de kokos ook fijn.
Meng de kip met het limoensap en de bumbu en laat dit tenminste 20 minuten staan. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de serai, de laos, de salam en het zout en breng aan de kook. Dan de kip met kruiden en de kokos toevoegen en kook de kip zachtjes gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902678