logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Garo Rica
Gestoofd en gebakken kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip van ca. 1 kg
1 limoen (sap)
zout
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie
5 jeruk purut blaadjes
1 pandanblad

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes,
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
17 rawits
5,5 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het limoensap vermengd met wat zout. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. voeg de sereh, de jeruk purut en het pandblad toe en bak alles nog 2 minuten. Dan de kipstukjes toevoegen en dit nog 5 minuten meebakken en dan 20 minuten laten sudderen totdat de kip gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 126 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391845