logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Nasi Kabsa
gekruide rijst met kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rijst
300 gr kipfilet
3 teentjes knoflook
1 ui
2 kruidnagels
4 kardemom
2 tomaten
1/4 theel kaneel
1/4 theel jinten
1/2 theel kunyit
1/2 eetl zout
1 theel peper
50 gr rozijnen
400 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
20 gr amandelen, gehakt

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook en de ui fijn. Snijd het vlees en de tomaten in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook. de kardemom, de kruidnagels voor 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit 2 minuten. Dan de tomaat, de kaneel, de jinten en de kunyit toevoegen en meng alles goed. Dan de rijst toevoegen samen met de rozijnen, het zout en de peper en meng. Vervolgens de bouillon toevoegen en roer totdat het vocht is opgenomen. Stoom het daaran voor 30 minuten totdat de rijst gaar is geworden. Strooi de amandelen erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 100 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139893