Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Pla Tod - gebakken vis in tamarinde saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pla Tod
gebakken vis in tamarinde saus

Ingrediënten:
1000 gr vis
5 eetl asamwater
4 teentjes knoflook
3 eetl lichte sojasaus
1 eetl palmsuiker
2 eetl vissaus
4 cm jahe
3 lente-ui
olie/boter

Garnering:
3 rode lomboks
3 takjes koriander

Bereiding:
Maak de vis schoon. Verhit in een pan de olie of boter en bak de vis aan beide zijden bruin en gaar. Zet apart maar houd de vis warm. Snijd de knoflook in dunne plakjes en rasp de jahe. snijd de lente-ui in stukjes, de lomboks in dunne ringen en hak de koriander fijn.
Verhit in een pan 1 eetl van de gebruikte olie/boter en fruit de knoflook voor 1 minuut. dan de sojasaus, de palmsuiker, de vissaus en het asam water toevoegen en breng het aan de kook/ Dan de jahe en de lente-ui toevoegen en kook het voor 1 minuut.
Schep de saus over de vis en strooi de lomboks en de koriander erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42256981