zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ayam Panggang Padang - geroosterde kip
- Setopan Kambing - lamsvlees met aubergine en tomaat
- Phak Bung Fai Daeng - gebakken waterspinazie
- Karmanaci - gekruid en geurend rundvlees
- Sayur Lombok Rebung - pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
- lumpia semarang - een beroemde loempia
- Sate Kambing Kecap Pedas - sate van lamsvlees met een pittige kecapsaus
- Tarbot met bosuitjes en gember
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Rica-Rica Manado - pittig gestoofd varkensvlees
Pla Tod - gebakken vis in tamarinde saus


Pla Tod
gebakken vis in tamarinde saus
Ingrediënten:
1000 gr vis
5 eetl asamwater
4 teentjes knoflook
3 eetl lichte sojasaus
1 eetl palmsuiker
2 eetl vissaus
4 cm jahe
3 lente-ui
olie/boter
Garnering:
3 rode lomboks
3 takjes koriander
Bereiding:
Maak de vis schoon. Verhit in een pan de olie of boter en bak de vis aan beide zijden bruin en gaar. Zet apart maar houd de vis warm. Snijd de knoflook in dunne plakjes en rasp de jahe. snijd de lente-ui in stukjes, de lomboks in dunne ringen en hak de koriander fijn.
Verhit in een pan 1 eetl van de gebruikte olie/boter en fruit de knoflook voor 1 minuut. dan de sojasaus, de palmsuiker, de vissaus en het asam water toevoegen en breng het aan de kook/ Dan de jahe en de lente-ui toevoegen en kook het voor 1 minuut.
Schep de saus over de vis en strooi de lomboks en de koriander erover en serveer.
gebakken vis in tamarinde saus
Ingrediënten:
1000 gr vis
5 eetl asamwater
4 teentjes knoflook
3 eetl lichte sojasaus
1 eetl palmsuiker
2 eetl vissaus
4 cm jahe
3 lente-ui
olie/boter
Garnering:
3 rode lomboks
3 takjes koriander
Bereiding:
Maak de vis schoon. Verhit in een pan de olie of boter en bak de vis aan beide zijden bruin en gaar. Zet apart maar houd de vis warm. Snijd de knoflook in dunne plakjes en rasp de jahe. snijd de lente-ui in stukjes, de lomboks in dunne ringen en hak de koriander fijn.
Verhit in een pan 1 eetl van de gebruikte olie/boter en fruit de knoflook voor 1 minuut. dan de sojasaus, de palmsuiker, de vissaus en het asam water toevoegen en breng het aan de kook/ Dan de jahe en de lente-ui toevoegen en kook het voor 1 minuut.
Schep de saus over de vis en strooi de lomboks en de koriander erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.