banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi Keboeli
kruidige rijst
Bahan-bahan:
ingregiënten:
250 gr. rijst,
1 mespuntje kaneel,
4 eetl. olie,
3 teentjes knoflook, uitgeperst
7 sjalotten, fijngesneden
3 kruidnagels,
2,5 cm gember (jahe/djahé), fijngehakt
zout,
1 mespuntje nootmuskaat,
zwarte peper
500 ml water

Taburan:
garnering
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst goed en doe de rijst daarn in een pan met het water.Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin onder voortdurend omscheppend de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Voeg dan de kruidnagels, de gember en de nootmuskaat toe en fruit alles nog eens 2 minuten.
Dan dit gefruite mengsel aan de rijst toevoegen en breng het geheel aan de kook en laat de rijst in circa 20 minunten zachtjes gaar en vrijwel droog koken. Nog enige minuten laten staan en dan de kaneel, wat zout en peper er doorheen roeren.
Serveer met wat bawang goreng.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252681