Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Nasi Keboeli - kruidige rijst

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Keboeli
kruidige rijst
Bahan-bahan:
ingregiënten:
250 gr. rijst,
1 mespuntje kaneel,
4 eetl. olie,
3 teentjes knoflook, uitgeperst
7 sjalotten, fijngesneden
3 kruidnagels,
2,5 cm gember (jahe/djahé), fijngehakt
zout,
1 mespuntje nootmuskaat,
zwarte peper
500 ml water

Taburan:
garnering
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst goed en doe de rijst daarn in een pan met het water.Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin onder voortdurend omscheppend de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Voeg dan de kruidnagels, de gember en de nootmuskaat toe en fruit alles nog eens 2 minuten.
Dan dit gefruite mengsel aan de rijst toevoegen en breng het geheel aan de kook en laat de rijst in circa 20 minunten zachtjes gaar en vrijwel droog koken. Nog enige minuten laten staan en dan de kaneel, wat zout en peper er doorheen roeren.
Serveer met wat bawang goreng.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 123 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42431491