zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Onde-onde
- Ayam Tururuga - in kokosmelk gestoofde pittige kip uit Noord Sulawesi
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Sayur jamur kuah asam - zure groenten-champignon soep
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Kare Ayam Rebung - kerrie van kip met bamboe
- Ayam Masak Bawang Merah - gebakken kip met sjalotjes
- Ayam Adas - kip met een lichte anijssmaak
- Ikan Basa Masak Bali - Basa visfilet in een balinse saus
- Moo Brio Wan - varkensvlees in een zoetzure saus
Nasi Keboeli - kruidige rijst


Nasi Keboeli
kruidige rijst
kruidige rijst
Bahan-bahan:
ingregiënten:
250 gr. rijst,
1 mespuntje kaneel,
4 eetl. olie,
3 teentjes knoflook, uitgeperst
7 sjalotten, fijngesneden
3 kruidnagels,
2,5 cm gember (jahe/djahé), fijngehakt
zout,
1 mespuntje nootmuskaat,
zwarte peper
500 ml water
Taburan:
garnering
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst goed en doe de rijst daarn in een pan met het water.Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin onder voortdurend omscheppend de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Voeg dan de kruidnagels, de gember en de nootmuskaat toe en fruit alles nog eens 2 minuten.
Dan dit gefruite mengsel aan de rijst toevoegen en breng het geheel aan de kook en laat de rijst in circa 20 minunten zachtjes gaar en vrijwel droog koken. Nog enige minuten laten staan en dan de kaneel, wat zout en peper er doorheen roeren.
Serveer met wat bawang goreng.
ingregiënten:
250 gr. rijst,
1 mespuntje kaneel,
4 eetl. olie,
3 teentjes knoflook, uitgeperst
7 sjalotten, fijngesneden
3 kruidnagels,
2,5 cm gember (jahe/djahé), fijngehakt
zout,
1 mespuntje nootmuskaat,
zwarte peper
500 ml water
Taburan:
garnering
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst goed en doe de rijst daarn in een pan met het water.Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin onder voortdurend omscheppend de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Voeg dan de kruidnagels, de gember en de nootmuskaat toe en fruit alles nog eens 2 minuten.
Dan dit gefruite mengsel aan de rijst toevoegen en breng het geheel aan de kook en laat de rijst in circa 20 minunten zachtjes gaar en vrijwel droog koken. Nog enige minuten laten staan en dan de kaneel, wat zout en peper er doorheen roeren.
Serveer met wat bawang goreng.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.