Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Nasi Kebuli - kruidige rijst met lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Kebuli
kruidige rijst met lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr lamsvlees
2 salam blaadjes
5 jeruk purut blaadjes
1250 ml santen
500 ml water
500 gr rijst
bananen blad

Haluskan:
boemboe;
1 theel palmsuiker
2 theel zout
4 teentjes knoflook
4 sjalotten
2 eetl kerrie jawa

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met het water tot een saus. Verhit een wok/wadjan en voeg het vlees en de saus toe en laats dit 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de salam ,de jeruk purut en 500 ml santen toe en laat dit 60 minuten sudderen. Giet de overgebleven saus in een kopje.
Verhit in een pan de rijst samen met de overgebleven saus en de rest van de santen. Als de rijst kookt het vuur uitzetten en 15 minuten laten staan. Bekleed een stoompan met bananenblad en sachep de rijst erop. Stoom de rijst verder in 20 minuten gaar. Schep het vlees op een bord en daarne de rijst erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42433154