zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Misua Patola - Filipijnse mi-soep
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Panada 2 - pasteitjes met tonijn
- Singgang Ayam - gekruide geroosterde kip
- Gruy Hurm - bananen cake
- Sambal jeruk nipis
- Lalap Indonesia
- Sayur asem Jakarta - Friszure sajoer
- Asam keung udeng - pittige garnalen
Nasi Kebuli - kruidige rijst met lamsvlees


Nasi Kebuli
kruidige rijst met lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr lamsvlees
2 salam blaadjes
5 jeruk purut blaadjes
1250 ml santen
500 ml water
500 gr rijst
bananen blad
Haluskan:
boemboe;
1 theel palmsuiker
2 theel zout
4 teentjes knoflook
4 sjalotten
2 eetl kerrie jawa
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met het water tot een saus. Verhit een wok/wadjan en voeg het vlees en de saus toe en laats dit 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de salam ,de jeruk purut en 500 ml santen toe en laat dit 60 minuten sudderen. Giet de overgebleven saus in een kopje.
Verhit in een pan de rijst samen met de overgebleven saus en de rest van de santen. Als de rijst kookt het vuur uitzetten en 15 minuten laten staan. Bekleed een stoompan met bananenblad en sachep de rijst erop. Stoom de rijst verder in 20 minuten gaar. Schep het vlees op een bord en daarne de rijst erover en serveer.
kruidige rijst met lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr lamsvlees
2 salam blaadjes
5 jeruk purut blaadjes
1250 ml santen
500 ml water
500 gr rijst
bananen blad
Haluskan:
boemboe;
1 theel palmsuiker
2 theel zout
4 teentjes knoflook
4 sjalotten
2 eetl kerrie jawa
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met het water tot een saus. Verhit een wok/wadjan en voeg het vlees en de saus toe en laats dit 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de salam ,de jeruk purut en 500 ml santen toe en laat dit 60 minuten sudderen. Giet de overgebleven saus in een kopje.
Verhit in een pan de rijst samen met de overgebleven saus en de rest van de santen. Als de rijst kookt het vuur uitzetten en 15 minuten laten staan. Bekleed een stoompan met bananenblad en sachep de rijst erop. Stoom de rijst verder in 20 minuten gaar. Schep het vlees op een bord en daarne de rijst erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.