Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Nasi Kebuli - kruidige rijst met lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Kebuli
kruidige rijst met lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr lamsvlees
2 salam blaadjes
5 jeruk purut blaadjes
1250 ml santen
500 ml water
500 gr rijst
bananen blad

Haluskan:
boemboe;
1 theel palmsuiker
2 theel zout
4 teentjes knoflook
4 sjalotten
2 eetl kerrie jawa

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met het water tot een saus. Verhit een wok/wadjan en voeg het vlees en de saus toe en laats dit 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de salam ,de jeruk purut en 500 ml santen toe en laat dit 60 minuten sudderen. Giet de overgebleven saus in een kopje.
Verhit in een pan de rijst samen met de overgebleven saus en de rest van de santen. Als de rijst kookt het vuur uitzetten en 15 minuten laten staan. Bekleed een stoompan met bananenblad en sachep de rijst erop. Stoom de rijst verder in 20 minuten gaar. Schep het vlees op een bord en daarne de rijst erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40909732