banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Nasi Kebuli - kruidige rijst met lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi Kebuli
kruidige rijst met lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr lamsvlees
2 salam blaadjes
5 jeruk purut blaadjes
1250 ml santen
500 ml water
500 gr rijst
bananen blad

Haluskan:
boemboe;
1 theel palmsuiker
2 theel zout
4 teentjes knoflook
4 sjalotten
2 eetl kerrie jawa

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met het water tot een saus. Verhit een wok/wadjan en voeg het vlees en de saus toe en laats dit 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de salam ,de jeruk purut en 500 ml santen toe en laat dit 60 minuten sudderen. Giet de overgebleven saus in een kopje.
Verhit in een pan de rijst samen met de overgebleven saus en de rest van de santen. Als de rijst kookt het vuur uitzetten en 15 minuten laten staan. Bekleed een stoompan met bananenblad en sachep de rijst erop. Stoom de rijst verder in 20 minuten gaar. Schep het vlees op een bord en daarne de rijst erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 54 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814929