Nasi Kebuli
kruidige rijst met lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr lamsvlees
2 salam blaadjes
5 jeruk purut blaadjes
1250 ml santen
500 ml water
500 gr rijst
bananen blad
Haluskan:
boemboe;
1 theel palmsuiker
2 theel zout
4 teentjes knoflook
4 sjalotten
2 eetl kerrie jawa
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met het water tot een saus. Verhit een wok/wadjan en voeg het vlees en de saus toe en laats dit 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de salam ,de jeruk purut en 500 ml santen toe en laat dit 60 minuten sudderen. Giet de overgebleven saus in een kopje.
Verhit in een pan de rijst samen met de overgebleven saus en de rest van de santen. Als de rijst kookt het vuur uitzetten en 15 minuten laten staan. Bekleed een stoompan met bananenblad en sachep de rijst erop. Stoom de rijst verder in 20 minuten gaar. Schep het vlees op een bord en daarne de rijst erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Winko Babat
- Gang Fuk Thong - pompoen curry
- Sambal ulek - sambal oelek
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Liang Mian - 凉面 - koude mie met een Sichuan dressing
- Dadar Kelapa - Omelet met kokos
- Sayur sambal godok
- Telor santen - Eieren in kokossaus
- Inihaw Na Pusit - gegrilde intkvis met een zoete kruidige saus
- Tahu Pedas - pittige gebakken tahoe
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...