Gekookt gekruid varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr speklappen
1 bosje bieslook
zout naar smaak
150 ml varkensbloed (optioneel)
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
7 rawits
8 cm gember (jahe/djahé)
3 serehstengels
7 jeruk purutblaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Knip de bieslook fijn en snijd het vlees in blokjes. Meng de boemboe met de bieslook, het vlees en het bloed en verhit dit mengsel in een wok/wadjan totdat het vocht van het vlees vrijkomt. Stoof het vlees daarna in 20 minuten gaar.
ingrediënten:
1000 gr speklappen
1 bosje bieslook
zout naar smaak
150 ml varkensbloed (optioneel)
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
7 rawits
8 cm gember (jahe/djahé)
3 serehstengels
7 jeruk purutblaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Knip de bieslook fijn en snijd het vlees in blokjes. Meng de boemboe met de bieslook, het vlees en het bloed en verhit dit mengsel in een wok/wadjan totdat het vocht van het vlees vrijkomt. Stoof het vlees daarna in 20 minuten gaar.