logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Leong
Geroosterd gekruid varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr speklappen
1 bosje bieslook
zout naar smaak
150 ml varkensbloed (optioneel)
bambustok en/of
bananenblad + houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
7 rawits
8 cm gember (jahe/djahé)
3 serehstengels
7 jeruk purutblaadjes

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Knip de bieslook fijn en snijd het vlees in blokjes. Meng de boemboe met de bieslook, het vlees en het bloed. Vul de bamboestok of ander bananenblad met dit mengsel. Bij bamboestok het afsluiten met een prop bananenblad en bij bananenblad de uiteinden vastzetten met de prikkers. Rooster het geheel langzaam in 45 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 344 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421550