Geroosterd gekruid varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr speklappen
1 bosje bieslook
zout naar smaak
150 ml varkensbloed (optioneel)
bambustok en/of
bananenblad + houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
7 rawits
8 cm gember (jahe/djahé)
3 serehstengels
7 jeruk purutblaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Knip de bieslook fijn en snijd het vlees in blokjes. Meng de boemboe met de bieslook, het vlees en het bloed. Vul de bamboestok of ander bananenblad met dit mengsel. Bij bamboestok het afsluiten met een prop bananenblad en bij bananenblad de uiteinden vastzetten met de prikkers. Rooster het geheel langzaam in 45 minuten gaar.
ingrediënten:
1000 gr speklappen
1 bosje bieslook
zout naar smaak
150 ml varkensbloed (optioneel)
bambustok en/of
bananenblad + houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
7 rawits
8 cm gember (jahe/djahé)
3 serehstengels
7 jeruk purutblaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Knip de bieslook fijn en snijd het vlees in blokjes. Meng de boemboe met de bieslook, het vlees en het bloed. Vul de bamboestok of ander bananenblad met dit mengsel. Bij bamboestok het afsluiten met een prop bananenblad en bij bananenblad de uiteinden vastzetten met de prikkers. Rooster het geheel langzaam in 45 minuten gaar.