Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
IconWrite a comment
Lelawar Bali - balinees gebakken gehakt
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Lelawar Bali
balinees gebakken gehakt
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 theel. trasi bakar
6 eetl. kokosmeel
3 eet olie
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 limoen (sap)
zout naar smaak
50 ml water

Haluskan:
Boemboe;
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 cm kunyit (kurkuma)
1 theel. zwarte peper
2 rode lombok
4 jeruk purut blaadje

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin het vlees met het zout totdat het vocht is verdampt en laat het vlees daarna nog 5 minuten bakken in het vrijkomende vet. Maal daarna het vlees tot gehakt.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een koekepan 1 eetl olie en bak hierin de kokosmeel lichtgeel. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 2 minuten.
Vervolgens het kokosmeel en het vlees toevoegen en schep dit alles goed door elkaar. Vervolgens nog 5 minuten zachtjes doorbakken en meng dan het limoensap erdoor.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40812573