banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Lelawar Bali - balinees gebakken gehakt
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lelawar Bali
balinees gebakken gehakt
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 theel. trasi bakar
6 eetl. kokosmeel
3 eet olie
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 limoen (sap)
zout naar smaak
50 ml water

Haluskan:
Boemboe;
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 cm kunyit (kurkuma)
1 theel. zwarte peper
2 rode lombok
4 jeruk purut blaadje

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin het vlees met het zout totdat het vocht is verdampt en laat het vlees daarna nog 5 minuten bakken in het vrijkomende vet. Maal daarna het vlees tot gehakt.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een koekepan 1 eetl olie en bak hierin de kokosmeel lichtgeel. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 2 minuten.
Vervolgens het kokosmeel en het vlees toevoegen en schep dit alles goed door elkaar. Vervolgens nog 5 minuten zachtjes doorbakken en meng dan het limoensap erdoor.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 50 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39961615