logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Lelawar Bali
balinees gebakken gehakt
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 theel. trasi bakar
6 eetl. kokosmeel
3 eet olie
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 limoen (sap)
zout naar smaak
50 ml water

Haluskan:
Boemboe;
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 cm kunyit (kurkuma)
1 theel. zwarte peper
2 rode lombok
4 jeruk purut blaadje

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin het vlees met het zout totdat het vocht is verdampt en laat het vlees daarna nog 5 minuten bakken in het vrijkomende vet. Maal daarna het vlees tot gehakt.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een koekepan 1 eetl olie en bak hierin de kokosmeel lichtgeel. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 2 minuten.
Vervolgens het kokosmeel en het vlees toevoegen en schep dit alles goed door elkaar. Vervolgens nog 5 minuten zachtjes doorbakken en meng dan het limoensap erdoor.

Add comment

Submit

who is online

We have 100 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161068