banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

KokkieBlanda 5 hours ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Peter PvW 16 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Carla 26 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lelawar Bali
balinees gebakken gehakt
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 theel. trasi bakar
6 eetl. kokosmeel
3 eet olie
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 limoen (sap)
zout naar smaak
50 ml water

Haluskan:
Boemboe;
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 cm kunyit (kurkuma)
1 theel. zwarte peper
2 rode lombok
4 jeruk purut blaadje

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin het vlees met het zout totdat het vocht is verdampt en laat het vlees daarna nog 5 minuten bakken in het vrijkomende vet. Maal daarna het vlees tot gehakt.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een koekepan 1 eetl olie en bak hierin de kokosmeel lichtgeel. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 2 minuten.
Vervolgens het kokosmeel en het vlees toevoegen en schep dit alles goed door elkaar. Vervolgens nog 5 minuten zachtjes doorbakken en meng dan het limoensap erdoor.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36230141