gekookte eieren in ananas saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 hardgekookte eieren
125 gr ananas
2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 eetl azijn
1 eetl maïzena
1 eetl ketjap manis
2 cm gember (jahe/djahé)
zout en peper naar smaak
4 kleine tomaten
2 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de ananas in kleine blikjes en vang het vocht op. Meng de maizena met de azijn en de ananassap tot een saus. Snijd de sjalotten, de knoflook, de tomaten en de gember fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Voeg dan de ananassaus toe met de ketjap, de gember, de ananasstukjes, het zout en de tomaten toe en laat dit nog 10 minuten sudderen. Snijd de eieren in partjes en giet hierover de saus.
ingrediënten:
4 hardgekookte eieren
125 gr ananas
2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 eetl azijn
1 eetl maïzena
1 eetl ketjap manis
2 cm gember (jahe/djahé)
zout en peper naar smaak
4 kleine tomaten
2 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de ananas in kleine blikjes en vang het vocht op. Meng de maizena met de azijn en de ananassap tot een saus. Snijd de sjalotten, de knoflook, de tomaten en de gember fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Voeg dan de ananassaus toe met de ketjap, de gember, de ananasstukjes, het zout en de tomaten toe en laat dit nog 10 minuten sudderen. Snijd de eieren in partjes en giet hierover de saus.