eieren met kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten;
4 hardgekookte eieren
1 serehstengel, gekneusd
1 theel kruidnagelpoeder
1 theel mosterd
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
1 rode lombok
2 cm laos
2 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Pel de eieren en kerf deze in. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg de eieren toe en bak deze 1 minuut mee. Meng de mosterd en de kruidnagel door de kokosmelk en voeg dit samen met de sereh toe aan de eieren. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
ingrediënten;
4 hardgekookte eieren
1 serehstengel, gekneusd
1 theel kruidnagelpoeder
1 theel mosterd
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
1 rode lombok
2 cm laos
2 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Pel de eieren en kerf deze in. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg de eieren toe en bak deze 1 minuut mee. Meng de mosterd en de kruidnagel door de kokosmelk en voeg dit samen met de sereh toe aan de eieren. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.