logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Telor gule bengala
eieren met kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten;
4 hardgekookte eieren
1 serehstengel, gekneusd
1 theel kruidnagelpoeder
1 theel mosterd
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
1 rode lombok
2 cm laos
2 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 theel jinten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Pel de eieren en kerf deze in. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg de eieren toe en bak deze 1 minuut mee. Meng de mosterd en de kruidnagel door de kokosmelk en voeg dit samen met de sereh toe aan de eieren. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 131 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139922