zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Gaeng Liang Fug Thong - soep met pompoen met kokos
- Telur Karuang - vis eitjes pap
- Nam Chim Kai - zoetzure chilisaus
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Soto Daging - kruidige rundvleessoep
- Be Siap Guling - geroosterde gele kip
- Rendang Ginjal - rendang van niertjes
- Khor Gai Tod - Kipnuggets
- Ayam Goreng Pasir Kaliki - gekruide gebakken gestoofde kip
Telor gule bengala - eieren met kerrie


Telor gule bengala
eieren met kerrie
eieren met kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten;
4 hardgekookte eieren
1 serehstengel, gekneusd
1 theel kruidnagelpoeder
1 theel mosterd
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
1 rode lombok
2 cm laos
2 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Pel de eieren en kerf deze in. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg de eieren toe en bak deze 1 minuut mee. Meng de mosterd en de kruidnagel door de kokosmelk en voeg dit samen met de sereh toe aan de eieren. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
ingrediënten;
4 hardgekookte eieren
1 serehstengel, gekneusd
1 theel kruidnagelpoeder
1 theel mosterd
350 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
1 rode lombok
2 cm laos
2 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Pel de eieren en kerf deze in. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg de eieren toe en bak deze 1 minuut mee. Meng de mosterd en de kruidnagel door de kokosmelk en voeg dit samen met de sereh toe aan de eieren. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.