zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Nakjibokum 낙지볶음 - geroerbakte zeer pittige inktvis
- Sambal Goreng Krecek - Sambal goreng van krecek
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- Bacem Daging Gurih - drooggestoofd gekruid rundvlees
- Annatto olie
- Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie
- Kelia hati - curry van lever met aardappelen uit Jambi
- Gulai Gajebo - stoofpotje van rundvlees
- Tung Tong 2 - gouden geldzakjes
Guay Tiaw Paad Thai - Thaise gebakken mie


Guay Tiaw Paad Thai
Thaise gebakken mie
Thaise gebakken mie
Benodigdheden:
325 gr platte mie
180 gr verse garnalen
120 gr geroosterd varkensvlees
50 gr taugé
3 rode Lomboks
3 sjalotten
50 ml vissaus
25 gr suiker
30 ml asemwater
1 theel limoensap
50 ml olie om te koken
25 ml lichte sojasaus
zwarte peper naar smaak
garnering:
gehakte rode rawits
Bereiding:
Breek eerst de mie in stukken en laat de stukken in warm water weken totdat de stukken gaar zijn. Pel dan de garnalen en snijd deze doormidden. Snijd het varkensvlees in stukjes. Wrijf of maal de lomboks, de sjalotten, de vissaus, het asemwater en de suiker fijn tot een papje. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin het papje voor 3 minuten en voeg dan de garnalen toe. Goed omscheppen.
Dan de uitgelekte mie toevoegen met de sojasaus en zwarte peper. Bak dit nog 2 minuten en voeg dan het varkensvlees en de taugé toe. Nog 3 minuten doorbakken en serveer het bestrooit met gehakte rawits.
325 gr platte mie
180 gr verse garnalen
120 gr geroosterd varkensvlees
50 gr taugé
3 rode Lomboks
3 sjalotten
50 ml vissaus
25 gr suiker
30 ml asemwater
1 theel limoensap
50 ml olie om te koken
25 ml lichte sojasaus
zwarte peper naar smaak
garnering:
gehakte rode rawits
Bereiding:
Breek eerst de mie in stukken en laat de stukken in warm water weken totdat de stukken gaar zijn. Pel dan de garnalen en snijd deze doormidden. Snijd het varkensvlees in stukjes. Wrijf of maal de lomboks, de sjalotten, de vissaus, het asemwater en de suiker fijn tot een papje. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin het papje voor 3 minuten en voeg dan de garnalen toe. Goed omscheppen.
Dan de uitgelekte mie toevoegen met de sojasaus en zwarte peper. Bak dit nog 2 minuten en voeg dan het varkensvlees en de taugé toe. Nog 3 minuten doorbakken en serveer het bestrooit met gehakte rawits.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.