varkensgehakt met sambal mbe
Bahan-bahan:
ingrediënten
500 gr varkensvlees
500 gr varkenszwoerd
100 gr gerapste kokos
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
water
Haluskan:
boemboe:
6 cm gember (jahe/djahé)
5 cm laos
4 cm kunyit (krukuma)
3 cm kencur
225 gr sambla mbe (zie recept)
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan voldoende water met het zout en blancheer daarin de varkenszwoerd. Giet deze daarna af, laat het uitlekken en snijd het dan in dunne reepjes. Hak het varksvlees fijn. Snijd de gember, de laos, de kunyit en de kencur zeer fijn en meng deze door de sambal. Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar en verpak het in bananenblad. Zet de uiteinden vast met de houten prikkers en stoom het vervolgens in 15 minuten gaar.
ingrediënten
500 gr varkensvlees
500 gr varkenszwoerd
100 gr gerapste kokos
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
water
Haluskan:
boemboe:
6 cm gember (jahe/djahé)
5 cm laos
4 cm kunyit (krukuma)
3 cm kencur
225 gr sambla mbe (zie recept)
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan voldoende water met het zout en blancheer daarin de varkenszwoerd. Giet deze daarna af, laat het uitlekken en snijd het dan in dunne reepjes. Hak het varksvlees fijn. Snijd de gember, de laos, de kunyit en de kencur zeer fijn en meng deze door de sambal. Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar en verpak het in bananenblad. Zet de uiteinden vast met de houten prikkers en stoom het vervolgens in 15 minuten gaar.