logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Lawar Celing
varkensgehakt met sambal mbe
Bahan-bahan:
ingrediënten
500 gr varkensvlees
500 gr varkenszwoerd
100 gr gerapste kokos
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
water

Haluskan:
boemboe:
6 cm gember (jahe/djahé)
5 cm laos
4 cm kunyit (krukuma)
3 cm kencur
225 gr sambla mbe (zie recept)

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan voldoende water met het zout en blancheer daarin de varkenszwoerd. Giet deze daarna af, laat het uitlekken en snijd het dan in dunne reepjes. Hak het varksvlees fijn. Snijd de gember, de laos, de kunyit en de kencur zeer fijn en meng deze door de sambal. Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar en verpak het in bananenblad. Zet de uiteinden vast met de houten prikkers en stoom het vervolgens in 15 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 113 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175964