banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Telor Bunkus
eieren in een jasje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr. rundergehakt
1/2 theel. ketumbar
2 sjalotten
1 mespuntje nootmuskaat
3 teentjes knoflook
zout naar smaak
4 eetl. paneermeel
zwarte peper
2 eieren
8 eieren hard gekookt en gepeld.
olie om te frituren.

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
2 eetl. olie
1 mespuntje nootmuskaat
2 sjalotten
zout naar smaak
3 teentjes knoflook
zwarte peper
250 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl. ketjap manis

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Splits de eieren. Meng het gehakt met de sjalotten, de knoflook, het parneermeel, de eierdooiers, de ketumbar en de peper door elkaar tot een homogene massa. Wikkel deze massa afzonderlijk om de eieren en haal het dan door het losgeklopte eiwit. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de eieren in 8 minuten gaar en bruin. Halveer de eieren en leg deze in een schaal.
Snijd voor de saus de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg de bouillon, de nootmuskaat, de ketjap en het zout en peper toe en laat dit voor 3 minuten zachtjes sudderen. Giet de saus over de eieren.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36330655