banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Telor Bunkus - eieren in een jasje

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Telor Bunkus
eieren in een jasje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr. rundergehakt
1/2 theel. ketumbar
2 sjalotten
1 mespuntje nootmuskaat
3 teentjes knoflook
zout naar smaak
4 eetl. paneermeel
zwarte peper
2 eieren
8 eieren hard gekookt en gepeld.
olie om te frituren.

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
2 eetl. olie
1 mespuntje nootmuskaat
2 sjalotten
zout naar smaak
3 teentjes knoflook
zwarte peper
250 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl. ketjap manis

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Splits de eieren. Meng het gehakt met de sjalotten, de knoflook, het parneermeel, de eierdooiers, de ketumbar en de peper door elkaar tot een homogene massa. Wikkel deze massa afzonderlijk om de eieren en haal het dan door het losgeklopte eiwit. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de eieren in 8 minuten gaar en bruin. Halveer de eieren en leg deze in een schaal.
Snijd voor de saus de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg de bouillon, de nootmuskaat, de ketjap en het zout en peper toe en laat dit voor 3 minuten zachtjes sudderen. Giet de saus over de eieren.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 192 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38873323