eieren in een pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren, hardgekookt
100 gr pinda's, gebakken
3 sjalotjes
2 salam blaadjes
1/2 eetl zout
2 theel palmsuiker
500 ml water
2 eetl olie
olie (alternatief)
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
2 rode rawits
3 teentjes knoflook
1 kleine tomaat
2 cm kunyit
2 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Alternatief: verhit in een pan voldoende olie en frituur de eieren goudbruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Pureer de pinda's en snijd de sjalotjes in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes samen met de bumbu en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de pinda's toe en meng goed. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt. Meng de eieren door de saus en serveer.