zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Gai Pu Khao - geflambeerde kip
- Kambing Mekuah - balinees lamsvlees
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Tumis Kangkung - roerbak van pittige kangkung
- Ayam Kampung Lodho - romige gegrilde pittige kip
- Ayam Pop Padang - gebakken kip met sambal uit Padang
- Nasi Goreng Siram Kikil - gebakken rijs met geurig rundvlees
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Bola daging masak paprika - gehaktballetjes met paprika
Ayam Cabe Kering - pittig gebakken stukjes kip


Ayam Cabe Kering
pittig gebakken stukjes kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr kipfilet
2 rode lomboks
6 gedroogde rawits
2 eetl olie
2 eetl maizena
2 eetl kecap asin
1 theel zout
1 theel peper
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
Taburan:
garnering:
2 lenteuitjes
Cara membuat:
Snijd de knoflook, de lentuitjes en de lomboks fijn. Hak de rawits en de jahe fijn. Snijd het vlees in stukjes en meng dit met de maizena, het zout, de peper en 1 eetl kecap en laat dit 45 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin en schep het uit de wok/wadjan. Voeg de knoflook, de lomboks en de jahe toe en bak dit 1 minuut. Vervolgens de kip, de rawits en de kecap toevoegen en bak dit totdat de kip gaar is. Strooi de lenteui erover en serveer.
pittig gebakken stukjes kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr kipfilet
2 rode lomboks
6 gedroogde rawits
2 eetl olie
2 eetl maizena
2 eetl kecap asin
1 theel zout
1 theel peper
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
Taburan:
garnering:
2 lenteuitjes
Cara membuat:
Snijd de knoflook, de lentuitjes en de lomboks fijn. Hak de rawits en de jahe fijn. Snijd het vlees in stukjes en meng dit met de maizena, het zout, de peper en 1 eetl kecap en laat dit 45 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin en schep het uit de wok/wadjan. Voeg de knoflook, de lomboks en de jahe toe en bak dit 1 minuut. Vervolgens de kip, de rawits en de kecap toevoegen en bak dit totdat de kip gaar is. Strooi de lenteui erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.