banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Ayam Cincane - gestoofd en geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Cincane
gestoofd en geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 limoen (sap)
4 sjalotten
2 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
1 eetl. ketjap manis
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
8 gedroogde chilipepers of 10 gedroogde lomboks
10 kemirinoten
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de pepers voor 60 minuten in lauw water. Laat dit uitlekken en wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Snijd de kip doormidden maar laat de stukken aan elkaar zitten. Wrijf de kip in met het limoensap. Snijd de sjalotten in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 3 minuten mee. Dan de ketjap, het zout, de kokosmelk en het asemwater toevoegen en als dit kookt de kip toevoegen en dit zachtjes 40 minuten laten sudderen.
Rooster vervolgens de kip boven een houtkoolvuurtje goudbruin en besprenkel of kwat de kip tijdens het roosteren regelmatig in met de saus. Snijd de kip daarna in stukken en serveer deze met de saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 112 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39812683