Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 11 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Ayam Cincane - gestoofd en geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Cincane
gestoofd en geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 limoen (sap)
4 sjalotten
2 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
1 eetl. ketjap manis
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
8 gedroogde chilipepers of 10 gedroogde lomboks
10 kemirinoten
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de pepers voor 60 minuten in lauw water. Laat dit uitlekken en wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Snijd de kip doormidden maar laat de stukken aan elkaar zitten. Wrijf de kip in met het limoensap. Snijd de sjalotten in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 3 minuten mee. Dan de ketjap, het zout, de kokosmelk en het asemwater toevoegen en als dit kookt de kip toevoegen en dit zachtjes 40 minuten laten sudderen.
Rooster vervolgens de kip boven een houtkoolvuurtje goudbruin en besprenkel of kwat de kip tijdens het roosteren regelmatig in met de saus. Snijd de kip daarna in stukken en serveer deze met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41420490