1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Cincane
gestoofd en geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 limoen (sap)
4 sjalotten
2 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
1 eetl. ketjap manis
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
8 gedroogde chilipepers of 10 gedroogde lomboks
10 kemirinoten
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de pepers voor 60 minuten in lauw water. Laat dit uitlekken en wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Snijd de kip doormidden maar laat de stukken aan elkaar zitten. Wrijf de kip in met het limoensap. Snijd de sjalotten in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 3 minuten mee. Dan de ketjap, het zout, de kokosmelk en het asemwater toevoegen en als dit kookt de kip toevoegen en dit zachtjes 40 minuten laten sudderen.
Rooster vervolgens de kip boven een houtkoolvuurtje goudbruin en besprenkel of kwat de kip tijdens het roosteren regelmatig in met de saus. Snijd de kip daarna in stukken en serveer deze met de saus.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 180 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35652444