banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Gaeng Gari Nuea - gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gaeng Gari Nuea
gekruid rundvlees
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
175 gr thaise mini-aubergines
75 ml olie (kokos)
1/4 theelepel gedroogde basilicum
450 ml dikke kokosmelk (santen asli)
450 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 eet vissaus (nam pla)

boemboe:
8 rawits
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 serehstengels
6 zwarte peperkorrels
1 theel limoenschil gehakt)
1/2 theel komijnzaadjes
1/2 theel korianderzaadjes

garnering:
basilicumbladeren
reepjes rawits

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de dikke kokosmelk toe en laat dit voor de helft indikken. Dan het vlees, de aubergine en en de helft van de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel laten sudderen totdat het vlees gaar is. Dan de overige kokosmelk toevoegen en de vissaus en kort laten koken totdat de suas wat is ingedikt. Serveer het met de basilicumblaadjes en de rawits.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39812995