Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gaeng Gari Nuea - gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gaeng Gari Nuea
gekruid rundvlees
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
175 gr thaise mini-aubergines
75 ml olie (kokos)
1/4 theelepel gedroogde basilicum
450 ml dikke kokosmelk (santen asli)
450 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 eet vissaus (nam pla)

boemboe:
8 rawits
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 serehstengels
6 zwarte peperkorrels
1 theel limoenschil gehakt)
1/2 theel komijnzaadjes
1/2 theel korianderzaadjes

garnering:
basilicumbladeren
reepjes rawits

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de dikke kokosmelk toe en laat dit voor de helft indikken. Dan het vlees, de aubergine en en de helft van de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel laten sudderen totdat het vlees gaar is. Dan de overige kokosmelk toevoegen en de vissaus en kort laten koken totdat de suas wat is ingedikt. Serveer het met de basilicumblaadjes en de rawits.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117523