zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Frikadel Bloemkool - bloemkool koekjes
- Musawaroh - gestoofde kippenlevertjes en maagjes
- Tod Man Pla - Thaise viskoekjes
- Aeb Goong Fawy - geroosterde garnalen
- Biefstuksalade 3
- Nasi Gurih Ayam Jamur - rijst met kip en paddenstoelen
- Khiaw Waan Nuea - groene sambal met rundvlees
- Mee Grob - Thaise mihoen goreng
- Gung Pad Pong Karee - kerrie eieren met garnalen
- kari Telor
Gaeng Haang Lae - gekruid vlees


Gaeng Haang Lae
gekruid vlees
gekruid vlees
Ingrediënten:
225 gr varkensvlees
225 gr rundvlees
600 ml water
1/4 theel zout
50 ml olie
1 theel asem
2 eetl water
1 theel limoensap
25 ml vissaus (nam pla)
25 gr gula jawa (palmsuiker)
boemboe:
5 gedroogde rode pepers
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 theel trassi
3 cm kunyit (kurkuma)
garnering:
rawits/lomboks in reepjes gesneden
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Week de gedroogde pepers eerst in warm water. Verhit het water en voeg het vlees toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees eruit en laat de bouillon inkoken totdat er nog 300 ml over is. Wrijf of maal dan alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met de eetlepels water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de bouillon toe en als dit kookt het asemwater toevoegen samen met de palmsuiker, de vissaus en het limoensap. De saus laten indikken. Serveer het gegarneerd met reepjes peper.
225 gr varkensvlees
225 gr rundvlees
600 ml water
1/4 theel zout
50 ml olie
1 theel asem
2 eetl water
1 theel limoensap
25 ml vissaus (nam pla)
25 gr gula jawa (palmsuiker)
boemboe:
5 gedroogde rode pepers
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 theel trassi
3 cm kunyit (kurkuma)
garnering:
rawits/lomboks in reepjes gesneden
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Week de gedroogde pepers eerst in warm water. Verhit het water en voeg het vlees toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees eruit en laat de bouillon inkoken totdat er nog 300 ml over is. Wrijf of maal dan alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met de eetlepels water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de bouillon toe en als dit kookt het asemwater toevoegen samen met de palmsuiker, de vissaus en het limoensap. De saus laten indikken. Serveer het gegarneerd met reepjes peper.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.