banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Gaeng Haang Lae - gekruid vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gaeng Haang Lae
gekruid vlees
Ingrediënten:
225 gr varkensvlees
225 gr rundvlees
600 ml water
1/4 theel zout
50 ml olie
1 theel asem
2 eetl water
1 theel limoensap
25 ml vissaus (nam pla)
25 gr gula jawa (palmsuiker)

boemboe:
5 gedroogde rode pepers
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 theel trassi
3 cm kunyit (kurkuma)

garnering:
rawits/lomboks in reepjes gesneden

Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Week de gedroogde pepers eerst in warm water. Verhit het water en voeg het vlees toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees eruit en laat de bouillon inkoken totdat er nog 300 ml over is. Wrijf of maal dan alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met de eetlepels water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de bouillon toe en als dit kookt het asemwater toevoegen samen met de palmsuiker, de vissaus en het limoensap. De saus laten indikken. Serveer het gegarneerd met reepjes peper.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 200 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39818885