logo

Recente Reacties

Gaeng Haang Lae
gekruid vlees
Ingrediënten:
225 gr varkensvlees
225 gr rundvlees
600 ml water
1/4 theel zout
50 ml olie
1 theel asem
2 eetl water
1 theel limoensap
25 ml vissaus (nam pla)
25 gr gula jawa (palmsuiker)

boemboe:
5 gedroogde rode pepers
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 theel trassi
3 cm kunyit (kurkuma)

garnering:
rawits/lomboks in reepjes gesneden

Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Week de gedroogde pepers eerst in warm water. Verhit het water en voeg het vlees toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees eruit en laat de bouillon inkoken totdat er nog 300 ml over is. Wrijf of maal dan alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met de eetlepels water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de bouillon toe en als dit kookt het asemwater toevoegen samen met de palmsuiker, de vissaus en het limoensap. De saus laten indikken. Serveer het gegarneerd met reepjes peper.

Add comment

Submit

who is online

We have 150 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 42986689