Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gaeng Haang Lae - gekruid vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gaeng Haang Lae
gekruid vlees
Ingrediënten:
225 gr varkensvlees
225 gr rundvlees
600 ml water
1/4 theel zout
50 ml olie
1 theel asem
2 eetl water
1 theel limoensap
25 ml vissaus (nam pla)
25 gr gula jawa (palmsuiker)

boemboe:
5 gedroogde rode pepers
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 theel trassi
3 cm kunyit (kurkuma)

garnering:
rawits/lomboks in reepjes gesneden

Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Week de gedroogde pepers eerst in warm water. Verhit het water en voeg het vlees toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees eruit en laat de bouillon inkoken totdat er nog 300 ml over is. Wrijf of maal dan alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met de eetlepels water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de bouillon toe en als dit kookt het asemwater toevoegen samen met de palmsuiker, de vissaus en het limoensap. De saus laten indikken. Serveer het gegarneerd met reepjes peper.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 194 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264810