zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Tumis buncis rebon - gestoofde sperziebonen met gedroogde vis
- Kuluban / Koeloeban - gekruide groenten
- Bayam Kuah Kaldu - in kippenbouillon gestoofde spinazie
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- Ayam Kare Jawa - kruidig gestoofde kip
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Chinese vijf kruiden pinda's
- Udang nanas - steurgarnalen met ananas
Petjel tahu - Pecil Tahu


Petjel tahu
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 blok tahu/tofu
200 gr taugé
1/2 komkommer
2 eetl selderijblad
haluskan:
boemboe:
1 theel trassie
1 eetl sambal ulek (zie recept)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
2 eetl ketjap manis
2 eetl azijn
2 teentjes knoflook
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een saus. Snijd de tahu in plakken en bak deze in een wok/wadjan met wat olie bruin. Blancheer de taugé en snijd de komkommer in plakjes en de selderij fijn
Meng de taugé, de tahu en de komkommer door elkaar. giet daarover de saus en strooi de selderij er over.
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 blok tahu/tofu
200 gr taugé
1/2 komkommer
2 eetl selderijblad
haluskan:
boemboe:
1 theel trassie
1 eetl sambal ulek (zie recept)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
2 eetl ketjap manis
2 eetl azijn
2 teentjes knoflook
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een saus. Snijd de tahu in plakken en bak deze in een wok/wadjan met wat olie bruin. Blancheer de taugé en snijd de komkommer in plakjes en de selderij fijn
Meng de taugé, de tahu en de komkommer door elkaar. giet daarover de saus en strooi de selderij er over.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.