logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Dimasak Putih
in kokosmelk gestoofde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
200 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
1/2 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
3 sjalotjes
4 kemiri noten, geroosterd
1/4 theel jinten
1/2 eetl ketumbar, geroosterd

Haluskan:
garnering:
3 sjalotjes, fijngesneden en gebakken

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze gaar.
Dan de salam en de lengkuas toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en kook totdat de saus indikt.
Strooi dan de bawang goreng er over en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 51 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420607