Ayam Dimasak Putih
in kokosmelk gestoofde gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
200 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
1/2 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
3 sjalotjes
4 kemiri noten, geroosterd
1/4 theel jinten
1/2 eetl ketumbar, geroosterd
Haluskan:
garnering:
3 sjalotjes, fijngesneden en gebakken
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze gaar.
Dan de salam en de lengkuas toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en kook totdat de saus indikt.
Strooi dan de bawang goreng er over en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Agar-Agar Coklat - pudding met cacao
- Frikadel Kol Jawa - gevulde koolpakjes
- Kuping Lombok Idju - gebakken mosselen
- Sepat Ayam - kip met mango uit Nusa Tenggara Barat
- Nasi goreng daun jeruk - gebakken rijst met kip en jeruk purut
- Cah Tempe Caisim - roerbak van tempe met choisam
- Ayam Kecap Cabai Hijau - gebakken kip in pittige kecap saus
- Laab nua - gehaktballetjes (rund)
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...