Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Fungkai - gestoofde kip met suikerriet uit Kalimantan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Fungkai
gestoofde kip met suikerriet uit Kalimantan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 gr suikerriet
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
800 ml water

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken en het suikerriet in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een pasta. Marineer de kip met de bumbu, het zout, de peper, de palmsuiker en de kecap voor 90 minuten. Leg de suikkerriet is een pan de kip met de marinade daarop en voeg het water toe. Kook de kip daarna zachtjes gaar. Serveer de kip met de suikerriet en de saus.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925820