Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Nasi Jaha

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Jaha

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg witte kleefrijst
525 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 theel, zout
525 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
1 eetl. suiker
bamboekoker of aluminiumfolie
bananenbladeren
3 sjalotten

haluskan:
boeboe:
3 sjalotjes
3,5 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
3 pandan blad

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de dunne kokosmelk met het zout. Meng de boemboe met de dikke kokosmelk. Snijd de sjalotten fijn en fruit deze in een wok/wadjan voor 3 minuten. Voeg de gefruite sjalotten met de suiker en de rijst bij de dikke kokosmelk en laat dit een uur staan.
Bekleed vervolgens de bambu aan de binnekant met de bananenbladeren. Schep 4 eetl rijst in de koker gevolgd door 4 eelt dunnen kokosmelk. Herhaal dit totdat de koker bijna vol is. Sluit af met bananenblad en rooster het gaar boven een houtskoolvuurtje (1-1,5 uur). Indien geen bambukoker voorradig is gebruik dan aluminiumfolie en vorm daar wel eerst een koker van samen met de bananenbladeren
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108344