Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg witte kleefrijst
525 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 theel, zout
525 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
1 eetl. suiker
bamboekoker of aluminiumfolie
bananenbladeren
3 sjalotten
haluskan:
boeboe:
3 sjalotjes
3,5 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
3 pandan blad
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de dunne kokosmelk met het zout. Meng de boemboe met de dikke kokosmelk. Snijd de sjalotten fijn en fruit deze in een wok/wadjan voor 3 minuten. Voeg de gefruite sjalotten met de suiker en de rijst bij de dikke kokosmelk en laat dit een uur staan.
Bekleed vervolgens de bambu aan de binnekant met de bananenbladeren. Schep 4 eetl rijst in de koker gevolgd door 4 eelt dunnen kokosmelk. Herhaal dit totdat de koker bijna vol is. Sluit af met bananenblad en rooster het gaar boven een houtskoolvuurtje (1-1,5 uur). Indien geen bambukoker voorradig is gebruik dan aluminiumfolie en vorm daar wel eerst een koker van samen met de bananenbladeren