banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 7 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 8 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Nasi Jaha

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi Jaha

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg witte kleefrijst
525 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 theel, zout
525 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
1 eetl. suiker
bamboekoker of aluminiumfolie
bananenbladeren
3 sjalotten

haluskan:
boeboe:
3 sjalotjes
3,5 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
3 pandan blad

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de dunne kokosmelk met het zout. Meng de boemboe met de dikke kokosmelk. Snijd de sjalotten fijn en fruit deze in een wok/wadjan voor 3 minuten. Voeg de gefruite sjalotten met de suiker en de rijst bij de dikke kokosmelk en laat dit een uur staan.
Bekleed vervolgens de bambu aan de binnekant met de bananenbladeren. Schep 4 eetl rijst in de koker gevolgd door 4 eelt dunnen kokosmelk. Herhaal dit totdat de koker bijna vol is. Sluit af met bananenblad en rooster het gaar boven een houtskoolvuurtje (1-1,5 uur). Indien geen bambukoker voorradig is gebruik dan aluminiumfolie en vorm daar wel eerst een koker van samen met de bananenbladeren
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 203 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37615419