banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Nasi Jaha

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi Jaha

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg witte kleefrijst
525 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 theel, zout
525 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
1 eetl. suiker
bamboekoker of aluminiumfolie
bananenbladeren
3 sjalotten

haluskan:
boeboe:
3 sjalotjes
3,5 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
3 pandan blad

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de dunne kokosmelk met het zout. Meng de boemboe met de dikke kokosmelk. Snijd de sjalotten fijn en fruit deze in een wok/wadjan voor 3 minuten. Voeg de gefruite sjalotten met de suiker en de rijst bij de dikke kokosmelk en laat dit een uur staan.
Bekleed vervolgens de bambu aan de binnekant met de bananenbladeren. Schep 4 eetl rijst in de koker gevolgd door 4 eelt dunnen kokosmelk. Herhaal dit totdat de koker bijna vol is. Sluit af met bananenblad en rooster het gaar boven een houtskoolvuurtje (1-1,5 uur). Indien geen bambukoker voorradig is gebruik dan aluminiumfolie en vorm daar wel eerst een koker van samen met de bananenbladeren
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 135 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40297792