Ayam Gongso
kip in een pittige zoete saus met kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
1 limoen, sap
3 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
500 ml water
3 eetl kecap manis
5 rode rawits
1 tomaat
3 koolbladeren
1/4 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met het limoensap en laat dit 5 minuten intrekken. Spoel daarna af en snijd de kip in stukken. Snijd de tomaatin blokjes en de kool grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan het water, de rawits, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook op laag vuur de kip gaar en totdat de saus is ingedikt.
Vervolgens de kecap, de tomaat en de kool toevoegen en kook al roerend totdat de kool zacht is geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kerak Telor - Betawi - gebakken gevulde omelet met kleefrijst
- Acar Ikan 2
- Kohu-Kohu - gestoomde tonijn met groenten uit de Molukken
- Ayam Panggang Bumbu Kuning - geroosterde kip met gele saus
- Sambal Bajak
- Ikan Kacang - vis in pindasaus
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
- Tempeh Kecap - gebakken tempe in een kecapsaus
- Duduk daging - Tangkar van vlees
- Rendang nangka - gekruide nangka
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...