logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Gongso
kip in een pittige zoete saus met kool

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
1 limoen, sap
3 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
500 ml water
3 eetl kecap manis
5 rode rawits
1 tomaat
3 koolbladeren
1/4 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met het limoensap en laat dit 5 minuten intrekken. Spoel daarna af en snijd de kip in stukken. Snijd de tomaatin blokjes en de kool grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan het water, de rawits, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook op laag vuur de kip gaar en totdat de saus is ingedikt.
Vervolgens de kecap, de tomaat en de kool toevoegen en kook al roerend totdat de kool zacht is geworden. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 41 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151244