Recente Reacties

Ayam Gongso
kip in een pittige zoete saus met kool

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
1 limoen, sap
3 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
500 ml water
3 eetl kecap manis
5 rode rawits
1 tomaat
3 koolbladeren
1/4 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met het limoensap en laat dit 5 minuten intrekken. Spoel daarna af en snijd de kip in stukken. Snijd de tomaatin blokjes en de kool grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan het water, de rawits, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook op laag vuur de kip gaar en totdat de saus is ingedikt.
Vervolgens de kecap, de tomaat en de kool toevoegen en kook al roerend totdat de kool zacht is geworden. Serveer.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 169 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42592774