hete droge kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel trassie
zout en peper naar smaak
nootmuskaat
5 kemirie
2 cm laos
2 rode lomboks
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 salam blaadje
2-3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze stukken in met het zout, de peper en de nootmuskaat en laat het 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de fijngesneden sjalotten, de knoflook, de trassie en de kemiries fijn tot een boemboe. Voeg de gula jawa toe en meng dit goed.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin stukken kip bruin. Haal daarna de kip uit de wok/wadjan en laat de stukken uitlekken. Fruit vervolgens in dezelfde olie de boemboe en voeg de gekneusde laos en de salam toe. Voeg dan de stukken kip erbij en bak dit verder gaar en laat de boemboe goed in de kip trekken net zolang totdat al het vocht is verdampt.
ingrediënten:
1 kip
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel trassie
zout en peper naar smaak
nootmuskaat
5 kemirie
2 cm laos
2 rode lomboks
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 salam blaadje
2-3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze stukken in met het zout, de peper en de nootmuskaat en laat het 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de fijngesneden sjalotten, de knoflook, de trassie en de kemiries fijn tot een boemboe. Voeg de gula jawa toe en meng dit goed.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin stukken kip bruin. Haal daarna de kip uit de wok/wadjan en laat de stukken uitlekken. Fruit vervolgens in dezelfde olie de boemboe en voeg de gekneusde laos en de salam toe. Voeg dan de stukken kip erbij en bak dit verder gaar en laat de boemboe goed in de kip trekken net zolang totdat al het vocht is verdampt.