zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Pepes Kerang - in bananenblad gestoomde gekruide mosselen
- Sumpia - andere loempia
- Jaja batun bedil - kleefrijstkoek in gulajawasaus
- Kwee lapis 1 - kokosmelkpudding in laagjes
- Sambal Godok
- Ayam masak santan berempah - gekruide kip gestoofd in kokosmelk
- Tahu Ketoprak - tahu met groenten
- Kue Talam Kelapa - gestoomde kokos custard
- Sayur Kapau - gestoofd rundvlees met groenten
Sambal goreng ayam kering - hete droge kip


Sambal goreng ayam kering
hete droge kip
hete droge kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel trassie
zout en peper naar smaak
nootmuskaat
5 kemirie
2 cm laos
2 rode lomboks
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 salam blaadje
2-3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze stukken in met het zout, de peper en de nootmuskaat en laat het 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de fijngesneden sjalotten, de knoflook, de trassie en de kemiries fijn tot een boemboe. Voeg de gula jawa toe en meng dit goed.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin stukken kip bruin. Haal daarna de kip uit de wok/wadjan en laat de stukken uitlekken. Fruit vervolgens in dezelfde olie de boemboe en voeg de gekneusde laos en de salam toe. Voeg dan de stukken kip erbij en bak dit verder gaar en laat de boemboe goed in de kip trekken net zolang totdat al het vocht is verdampt.
ingrediënten:
1 kip
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel trassie
zout en peper naar smaak
nootmuskaat
5 kemirie
2 cm laos
2 rode lomboks
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 salam blaadje
2-3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze stukken in met het zout, de peper en de nootmuskaat en laat het 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de fijngesneden sjalotten, de knoflook, de trassie en de kemiries fijn tot een boemboe. Voeg de gula jawa toe en meng dit goed.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin stukken kip bruin. Haal daarna de kip uit de wok/wadjan en laat de stukken uitlekken. Fruit vervolgens in dezelfde olie de boemboe en voeg de gekneusde laos en de salam toe. Voeg dan de stukken kip erbij en bak dit verder gaar en laat de boemboe goed in de kip trekken net zolang totdat al het vocht is verdampt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.