logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal goreng ayam kering
hete droge kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel trassie
zout en peper naar smaak
nootmuskaat
5 kemirie
2 cm laos
2 rode lomboks
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 salam blaadje
2-3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze stukken in met het zout, de peper en de nootmuskaat en laat het 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de fijngesneden sjalotten, de knoflook, de trassie en de kemiries fijn tot een boemboe. Voeg de gula jawa toe en meng dit goed.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin stukken kip bruin. Haal daarna de kip uit de wok/wadjan en laat de stukken uitlekken. Fruit vervolgens in dezelfde olie de boemboe en voeg de gekneusde laos en de salam toe. Voeg dan de stukken kip erbij en bak dit verder gaar en laat de boemboe goed in de kip trekken net zolang totdat al het vocht is verdampt.

Add comment

Submit

who is online

We have 225 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151391