Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Sambal Goreng Ayam Kecap - Gebakken kip in gekruide kecapsaus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sambal Goreng Ayam Kecap
Gebakken kip in gekruide kecapsaus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm laos, gekneusd
1 bosuitje
olie
3 salam blad
3 limoenen (sap)
200 ml ketjap manis
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes evenals het bosuitje. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur hierin de kip goudsbruin. Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze daarna uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit in deze olie de sjalotten, de knoflook, de laos, de salam en de lomboks voor 2 minuten en voeg dan het limoensap en de ketjap toe en laat het geheel nog zachtjes 3 minuten stoven. Vervolgens de kip met het bosuitje en het zout toevoegen en nog 1 à 2 minuten laten bakken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420556