Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sambal Goreng Ayam

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Ayam

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr kip
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel asem
2 eetl water
1 eetl citroensap
zout naar smaak
olie

Haluskan:
Boemboe:
1 serehstengel
1 cm laos
2 cm gember (jahe/djahe)
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het citroensap en het zout. Meng de asem door het water en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en bak deze mee totdat de sjalotten glazig zijn geworden. Dan de boemboe en het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes gaar stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 280 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015648